Η ιστορία της Αθηναϊκής Χαρτοβιομηχανίας, για πολλούς Softex, του πιο ισχυρού σήματος στην αγορά χαρτιού, είναι ταυτισμένη με την ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ SOFTEX

Το ξεκίνημα της Softex, μας φέρνει πίσω στο 1936 όπου ιδρύθηκε από την οικογένεια Κεφάλα και στο 1937 που ξεκίνησε να λειτουργεί στο Βοτανικό. Η πορεία της από την αρχή ήταν ανοδική εκτινάσσοντας την παραγωγή χαρτιού από 1.250 τόνους το 1950 σε 59.000 τόνους το 1968. Μέχρι το 1974 το χαρτί Softex έμπαινε σε περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά στην Ελλάδα. Το 1984 πέρασε στο Δημόσιο και το 1999 μεταβιβάστηκε στην ιταλική πολυεθνική Bolton Group και στη συνέχεια το brand Softex αγοράζεται από την χαρτοβιομηχανία Intertrade Hellas Α.Β.Ε.Ε, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας χάρτου στην Ελλάδα. Η Intertrade, διαθέτοντας εργοστάσια στις Αχαρνές και με την παρουσία της στην εγχώρια αγορά τα τελευταία 24 χρόνια, παράγει χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, κουζινόχαρτο για οικιακή και επαγγελματική χρήση και χαρτομάντηλα εξάγοντας μέχρι σήμερα σε 23 χώρες και απασχολώντας περισσότερους από 120 εργαζομένους.

Η Intertrade Hellas, ιδρύοντας μια νέα εταιρεία με το όνομα Softex, ανέλαβε την ανάπτυξη του brand name της Softex δίνοντας πνοή στο ιστορικό brand και διεκδικώντας ξανά τον ηγετικό ρόλο που είχε το όνομα Softex στην ελληνική αγορά.

//]]>